A VARINEX Zrt. GINOP 2.1.7 kutatás-fejlesztési projektje

Additív gyártással készült fröccsszerszámokba történő alkatrészek gyártástechnológiájának fejlesztése

A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint Támogató a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (a továbbiakban: GINOP) keretén belül „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” tárgyú felhívást tett közzé, melyre Kedvezményezett GINOP-2.1.7-15-2016-01925 azonosító számon regisztrált, 2016. február 29-én támogatási kérelmet nyújtott be. Támogató döntése alapján Kedvezményezett vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt sikeresen lezárult, több ügyfélnél megkezdődött vagy sikeresen megtörtént az ipari hasznosulás.

A pályázat által támogatott kutatás két éve során lehetőség nyílt arra, hogy 3D nyomtatási technológiákkal – ún. additív gyártással – kialakítsuk az egyedi fröccsöntő szerszámok betéteinek új gyártástechnológiáját. Ezeket a 3D nyomtatási technológiával készítendő szerszámbetéteket elsősorban a prototípus alkatrészek gyártásához használhatjuk fel, illetve támogatják a kis-sorozatú fröccsöntéssel előállítható alkatrészgyártást is.

Ilyen fröccsöntő szerszámbetétek 3D technológiával történő gyártására azért van szükség, mert sok olyan fröccsönthető, hőre lágyuló alapanyag létezik, amelyeknek rétegről-rétegre történő gyártására nincs 3D nyomtatási technológia. Ilyen alapanyagok pl. PP, PBT, POM, HIPS, PET, PVC, PMMA, PEEK, melyeket nem lehet rétegről-rétegre kinyomtatni.

Amennyiben a fent részletezett anyagokból kell prototípus alkatrészt előállítani, az egyetlen szóba jöhető megoldás a fröccsöntő szerszám gyártása után a fröccsöntési technológia igénybevétele. A fémből, jellemzően acélból készített fröccsöntő szerszámok gyártása hosszú átfutási idő mellett igen költséges is, ezért van jelentősége a jóval olcsóbb 3D nyomtatással előállítható fröccsöntő szerszámbetétek gyártásának.

Az ilyen betéteket a lehető legvékonyabb rétegekből építkező gyors nyomtatási technológiákkal érdemes elkészíteni. Ilyen a Stratasys Objet/PolyJet 3D nyomtatási technológiája, amelynek legújabb megtestesítője a J750-es berendezés, amely 14 mikron rétegvastagságban képes olyan műanyag szerszámbetéteket 3D nyomtatni, amely betétek az egy-két darabos prototípusigények mellett a kissorozatú alkatrészgyártást is meg tudják oldani.

Természetesen a műanyag fröccsöntő betétek használata teljesen más megközelítést igényel, mint a szokásos fémszerszámoké. A fémszerszámokban a bejuttatott magas hőmérsékletű, 200-280C°-os ömledék gyorsan lehűl a fémek jó hővezető képessége miatt, míg a műanyag betétekben – amelyek inkább szigetelőként viselkednek – nem valósul meg a gyors hőátadás, és így a kívánt kristályosodás sem.

Ennek megfelelően a projekt során nemcsak a műanyag fröccsöntő betétek kialakítását kellett megoldani, de a kapcsolódó optimalizált fröccsöntési paramétereket is meg kellett határozni. A lehető legtökéletesebb paraméter szett kialakításához további lehetőséget biztosítanak a fröccsöntő szerszámbetétbe beépíthető nyomás- és hőmérséklet szenzorok, illetve az azok adatait feldolgozó számítógépes vezérlés is. A projekt során ezeket a szenzorokat és vezérlést is optimalizálni kellett.
A projekt megvalósítási időtartama: 2017.09.01. – 2019.08.22.

A projekt összköltségvetése: 207 814 873 Ft

A támogatás intenzitása: 62,1%

A támogatás összege: 129 132 063 Ft