A Varinex Informatikai Zrt. jogelődje, a FABICAD Kft. 1991-ben alakult magyar-amerikai vegyesvállalatként. A cég alapítói a nyolcvanas évek második felében AutoCAD-alapú fejlesztésekkel foglalkoztak, elsősorban a konstrukciós tervezés és a gépgyártás-technológia területén. Az Autodesk-kel kialakított kapcsolat a későbbiekben meghatározóvá vált a cég életében, a VARINEX Zrt. az ország vezető Autodesk partnerévé nőtte ki magát több tízezer szoftver licenc telepítésével.

A térinformatika rohamos fejlődését felismerve cégünk még a kilencvenes évek elején nyitott ebbe az irányba: az Autodesk és MapInfo alaptechnológiákra épülő, a szerteágazó adatbázisokat a térben láthatóvá tevő műszaki-, üzleti-, önkormányzati téradatkezelő rendszerek egyre több helyen támogatják az üzemeltetők és döntéshozók munkáját.

Az Autodesk, az MSC.Software és más fejlesztők szimulációs rendszerei már a tervezés fázisában lehetővé teszik leendő termékeink vizsgálatát a majdani üzemi körülményeket modellezve.

A virtuális prototípusgyártás alappillérei – a terméktervezés, a mechanikai-, áramlástani- és gyártási szimuláció – biztosítják az új termékek gyors és költséghatékony piacra kerülését, az ezen technológiákat alkalmazó gyártók versenyelőnyét a konkurenciával szemben.

2020.  január 2-től a VARINEX Zrt. CAD- és GIS-szolgáltatásait a cseh CAD Studio S.r.o. 100%-os tulajdonában lévő új vállalat, a Varinex-CAD Studio Kft. viszi tovább, a hazai CAD-, CAM-, GIS- és BIM területekre fókuszálva, immár egy nemzetközi vállalat részeként.

3D nyomtatás a VARINEX Zrt-vel!

Magyarország legfelkészültebb prototípus készítő és 3D nyomtató csapata 1998-ban elsőként indította el a gyors prototípusgyártási szolgáltatását a kis-szériás gyártás, gyors szerszámkészítés és a 3D visszamodellezés területén. Ezen tevékenység több sikeres K+F+I projektre alapozva folyamatosan bővül, jelentős szerepet vállalva a 3D nyomtatásra épülő gyártási módszerek fejlesztésében és elterjesztésében. A Stratasys 3D nyomtatói ma már több, mint 100 helyen használják az országban.

Legkiválóbb szakembereink az egyszerű vizualizációs prototípustól a legbonyolultabb anyag-azonos öntvényig minden feladatra megoldást nyújtanak. Kérjen tájékoztató ajánlatot a 3dp@varinex.hu email címen!